Én az oltványaimat összel veszem meg és tavasszal ültetem ki.
Egy akkora gödörben vermelem el, hogy srégen belerakva az oltványokat csak a leparaffinozott rész maradjon ki, viszont a gyökerek mind a gödörben legyenek. Ha beleraktam az oltványokat a gödörbe, böséges vizet öntök rá, ezután lazán földet szórok rá, ezt követöen ismét jól beöntözöm, hogy jól beiszapolódjanak a gyökerek, majd a maradék földdel szintbe hozom, hogy csak az oltványok nemes része (ami le van paraffinonzva) látszódjon. Ezt követöen óvatosan fakérget kupacolok rá, majd jó sok nejlonnal borítom, de pár db oltványnál akár egy felfordított müanyag vödör (esetleg nejlonnal lazán kitömve) is megteszi. Nekem egy tiszafa bokor alatt van, ott védett helyen van.
Tavasszal ültetek, ültetés elött egy napig áznak az oltványok, egy max 5 cm széles ültetövillával ültetem, oltványonként kb 1 liter vízzel, 15 éve, amióta ezzel vermelési módszerrel tárolom és ezzel a módszerrel ültetem, a több ezer elültetett oltványból jó, ha 2 vagy 3 nem eredt meg. természetesen ehhez az is kell, hogy személyesen hozom el az oltványostól az oltványokat, és amint elhoztam, egyböl elvermelem öket.
Ahhoz, hogy konténerben hogyan kell tárolni, nem tudok hozzászólni, ezért nem is teszem.