Hokutoriki
2022.11.30
|
|
0 1
7293
|
Engem nagyon meglep, és el is szomorít Yutakayama visszavonulása. Főleg Chiyotariu után. Bár utóbbi azért benne volt a korban 34 évesen, de előbbit tényleg, mi igazolta? Egy rossz juryo szereplés? Mert ennyi erővel Kagayaki is visszavonulhatott volna pár tornával ezelőtt, aztán meg most elég jól összekapta magát. Félek, hogy ez egy tendencia kezd lenni. Ez a "kiégtem, meguntam, elegem lett". Nem örülnék neki, ha a jövőben ilyenből még sok lenne, alapból most elég sokan fognak szerintem a közeljövőben visszavonulni: Takarafuji, Tamawashi, Aoiyama, Tochinoshin, Okinumi, Myogiryu, Sadanoumi, még ha utobbi három nem is szerepelt rosszul a legutóbbi tornán, és KK-t szereztek, talán az egyik utolsót, főleg Okinumi esetében, hisz egyikük sem egy ifjú tehetség már. Szerintem a következő 1-2 évben ők eltávoznak, plusz ha még jön mellé pár Chiyotaryu féle "kiégtem, bocsi" sztori, akkor kérdéses, lesz a minőségi utánpótlás. Mert bár az imént felsorolt nevek nem minden esetben kiemelkedőek, az biztos, hogy masszív résztvevői, emlékezetes figurái voltak hosszú éveken keresztül a legfelsőbb osztálynak. |
|