dave_dömper Creative Commons License 2022.11.29 0 0 7290

"Emiatt még +1 feljutó lesz a juryo-ba (mivel időben szólt)"

Én meg éppen azt néztem, hogy ezúttal a Juryo-ból a visszavonuló Yutakayama mellett esetleg csupán Tokushoryu (12E / 4 - 11 / make koshi) fog a Makushita-ba visszaesni, miután rajtuk kívül még esélyes lehetne Kaisho (10W / 5 - 10 make koshi), és valamint Tushimanada (14E / 7 - 8 make koshi), de utóbbi kettő nagyon határesetnek tűnik. Ráadásul a Makushitában jelenleg csak Shonannoumi (1W / 5 - 2 kachi

koshi), valamint az egykori  Ozeki, Asanoyama (4E / 6 - 1 kachi koshi) eredménye tűnik olyan szintűnek,

amivel fel lehetne kerülni a Juryo - ba. Mögöttük harmadik kandidáns - ként Hakuyozan (5W / 5 - 2 kachi

koshi) jöhetne még szóba, de épp az Aki Bashot követően esett szó arról, hogy ez is egy olyan határeset

lenne, ami nem biztos, hogy meglágyítaná a Banzuke készítők szívét. Az ezután következők közül pedig

8E (ishizaki), 8W (Tomokaze) és és 10W (Kanno) lenne, akik ugyancsak 5 - 2, pozitív eredménnyel zárak.

Mindezzel együtt leginkább Tamashoho (23E / 7 - 0 /Ms Zensho Yusho-t) tartanám esélyesnek harmadik feljutónak, de ezz is nagyon határesetnek tűnik ebből a szempontból. Majd elválik. Szerintem egy kieső,

plusz egy intal és két feljutó esete a legvalószínübb most a Juryo - Makushita - "átjáró" - ban.

Előzmény: RTpapa (7287)