Szerintem azért kapta Takayasu Kagayakit az utolsó előtti napon, mert már minden komolyabb riválisán túl van Abi-n kívül, de őt a az utolsó napra akarták hagyni, így a 9-4-el, kiemelkedően teljesítő Kagayakit kapta meg. Esetleg még Hiradoumi-t lehetett volna neki adni, ő is 9-4-el állt.
Én sajnos továbbra is pesszimistán látom Takayasu helyzetét. Annyiszor de annyiszor esett már hasra a mennyország kapuja előtt, hogy ezek a sorozatos negatív élmények valahogy kitörölhetetlenül rögzülnek az agyban. Mentálisan ez akkora teher lehet, hogy a kulcspillanatokban egyszerűen "zárlatot" kap az agya, és elsötétül előtte a táj. Már csak arra eszmél, hogy a dohjó alatt hever. 2017 óta neki drukkolok minden tornán, de ez az eddigi tapasztalatom felőle. Abi tökéletes alany, hogy ellene ismét megzuhanjon mentálisan. Hacsak nem edzette valahogy a mentalitását az utóbbi hónapokban valami speciális és hatékony módszerrel. Ezt majd holnap (vagyis ma) meglátjuk.
Én 3-as play offot tippelek. Hogy azt hogyan bonyolítják le, nem tudom, de max meglátom majd holnap.
Az is kiderül, hogy Terutsuyoshi 0-15-el végez e, amire én, mióta követem a szumót, nem emlékszem.