"Einstein nem azt mondja, hogy a gravitációt a gyorsuló koordinátarendszer okozza. Hanem azt, hogy a gyorsuló rendszer gyorsulástere egyenértékű a homogén gravitációs mezővel."
pedig ezt nem lehet kitekerni, hiszen ez "we shall therefore assume the complete physical equivalence of a gravitational field and a corresponding acceleration of the reference system." A.E. épp azt jelenti amit írtam. az a gravitáció relativitásának alapkőve. a "lift" épp a tömeget (Föld) példázza, ahogy gyorsul. az egy más kérdés, hogy a fogalmazások óvatosak, hiszen az addigi fizika téves nézetét hozta felszínre. tunkája tulajdonképpen a két nézet egyesítése, v. a nézetek időszerű elrendezése. hogy ui. mikor lehet "tömegvonzás" szerint gondolkodni, vagyis szükségtelen figyelembe venni a koordinátarendszer gyorsulását, és mikor szükséges a koordinátarendszer gyorsulása alapján gondolkodni. természetesen egy ház, v. egy séta tervezésénél nem kell figyelni a vonatkoztatási rendszer gyorsulására, mert nem szalad ki az ember alól a Föld. de egy távolabbra utazás, még a Földön is, már szükségessé teszi pl. a helyi idők egyeztetését. ez már a rendszer mozgása, mégha nem is érezhető a gyorsulás. a Föld egyenetlen mozgása miatt pedig a pontatlanság adódik. a repülő ugyan folyamatos magasságot tart, de a föld nélküle teszi egyenetlen mozgásait, ezért késhet, v. hamarabb érhet céljához.
mi is valójában a szökési sebesség, szükség van e erre? ha felugrunk, már "szöktünk", viszont távolodásunk folyamatosságát legyőzte surlódásunk miatt bekövetkező lassulás és utolért a Föld. az űrállomás is lassul, mert nincs még az űrben és az ionoszférában lévő anyagban bekövetkező surlódás lassítja.
"létezik a tömegvonzás, mint természetes gravitáció."
a valóságban nem létezik, csak látszólagos, v. illúzióként egy laikusnak eladható. (a kivételek erősítik a szabályt)
"létezik a gyorsulástér"
igen, gyorsuló vonatkoztatási rendszer, mint pl. a Föld, űrhajó, ...
"Te figyelmen kívül hagyod a tömegvonzást."
ami nincs, azt nem kell figyelembe venni.
"Vagyis azt hiszed hogy gravitációt csakis gyorsuló rendszer okozgat."
ha nem vetted volna észre, bizonyítva és bizonyítom.
"a gyorsuló rendszerben nem valóságos a gravitáció"
pedig más nincs, csak ez. igaz, kerestek gravitonokat is, de nem lelték sehol, mint ahogy a tömegvonzásból származó megfelelő eredményeket sem lelik sehol. a gyorsulást pedig a gyorsuló rendszer okozza.
"csak végtelen kis környezetben"
hát épp itt nem sikerül az egyesítés, mert nincs semmiféle tömegvonzás. persze nagyban sincs, hiszen még a Kuiper öv sem állt össze, sőt mégcsak nem is vonzódnak részei nagyobb tömegekhez.
"a=g (vagyis a gyorsulásból származó erő éppen egyenlő a gravitációs erővel)"
:)) mi a szösz a gyorsulásból származó erő, ha nem maga a g? a a sebesség, g a gyorsulás miatt bekövetkező gravitáció. a=g mértéke
"a=állandó (a gyorsulás értéke nem változik, vagyis állandó)"
egyenes vonalú egyenletes mozgás?
"Egyébként a gyorsulástér és a gravitációs mező jól megkülönböztethető."
:)) magam köré néztem és nem láttam semmi különbséget. tudnál mutatni ilyet? :P
"Ha a földi gravitációt pusztán a Föld gyorsuló mozgására akarod visszavezetni, akkor azonnal szembekerülsz a tapasztalattal."
a tapasztalás valódi gravitáció, de nem a tömegvonzás miatt. a látszólagosság a közvetlen mozgás érezhetetlensége miatt következhet be, de aki képes megérteni a rendszer gyorsuló mozgását, annak nem lehet kérdés, a tömegvonzás-mentesség.
"Föld sokféle gyorsuló mozgást végez, váltakozó erősséggel, és váltakozó irányban. Ha a gyorsulás lenne a földi gravitáció oka, akkor a Földön folyamatosan változnia kellene a gravitációs erő értékének. Ha így lenne, akkor az egyik nap 30 kilós lennél, egy hónap múlva pedig 100 kilós. De a Földön a gravitáció gyakorlatilag állandó. (a Hold és a Nap tömegvonzása miatt változik kis mértékben"
jeccus. a lassulás is gyorsulás. :P egyébként ezek a változások, bár én nem írtam erről, észrevehetetlen pillanatok. egyébként, ha lehelyezel a Föld felszínére egy gravimétert, mit jelez és milyen irányba? természetesen a Hold mozgása interferenciát okoz a Föld mozgásában, ami ront a stabil mozgáson, de javít a gyorsuláson, ami erősíti a gravitációt.
nem bizonyítottad a tömegvonzást!