Kedves Big4 !
Amit tettem megtettem ,mert úgy gondolom hogy bizonyságul hívott el az Úr (ahogy minden hívőt is) és én a bizonyságomat megtettem.
Én nem hátráltam meg semmilyen út elől Engem Kiragadott Isten Kegyelme (t.i. nem lehet kiérdemelni).
Az én Lelkiismeretm nem az Újszöbetség ahogyan te gogalmazol sajnos nem értetted meg amit mondani akartam ezzel.
Tehát a vízbe való bemerítés az ember lelekiismeretének az válasza az Isten kegyelmére és elhívására.
ezt nevezi Péter a JÓ LELKIISMERET VÁLASZÁNAK.
Kedves BIG4 a karma az ÖNMEGVÁLTÁST HÍRDETT és ezért semmi köze sincs az Istenhez legalábbis Izraeléhez semmiképpen.
E világéhoz már inkább aki azt tanítja hogy az ember önön cselekedetei által meg tudja magát váltani az hazudik és sajnos (pl te is) belesétálsz az ördög csapdájába.
mert mit is mondott az ördög az első emberpárnak ne vedd komolyan Isten szavát hanem hallgass az enyémre (úgy tetszelget mintha a szava valamiféle tekintély lenne)
És olyan leszel mint az Isten.!!!!!!!!
TEHÁT AZ EMBER AZÉRT ESETT BŰNBE MERT NEM HITT ISTEN SZAVÁNAK.
Akinek van füle és hall az hallja meg !!!!
Az aki Isten kegyelme és általa adott út (Jézus) nélkül hírdett pl ún nírvánába kerülést az a sátán és mint látható sok balga jár a széles kapun és kevés a szorosan.
Kivánom neked hogy Ismerd meg te is az Igazságot mert Isten Kegyelmes és Jó !!!
Szia