Elnézésedet, de én sem így gondolom.
A társadalmunk már évszázadok óta súlyosan beteg. Ahogyan Dr. Máté Gábor fogalmaz: MÉRGEZŐ! És már évekkel ezelőtt is én is erre jutottam, így megerősítést nyert önmagam számára, hogy nem valami különc vagyok ebben a nézetben.
A megoldás megszerzése így, könnyű úton az egyik mérgező tényező. Amiben nincsen erőfeszítésünk, az csak könnyű, és olcsó élvezet. Élvezet egy rövid időszakra, hogy megkaptunk valamit, amire vágytunk. Hosszú távon azonban az marad bennünk, hogy sikertelenek maradtunk, s lassan a saját értéktelenség érzetünket építjük ezzel fel. Az értéktelenség érzet belülről, saját magunk számára tudatosultan észrevétlenül támad. S egyre súlyosabbá váló mentális zavarban testesül meg (ez NEM betegség, hanem az agy számára egy hibás berögzülés, amely paradoxonokban tart minket, és mások számára mind elviselhetetlenné válunk).
Csak azok az apró, hétköznapi sikerek, amik építenek minket, s amit a mentális tudomány késleltetett vágyteljesülésnek fogalmaz meg. S itt nem a vágyra adott kielégülés öröme, ami bennünk martad, hanem az, hogy megcsináltunk valamit.
A (MÉRGEZŐ!) fogyasztói társadalom erre a sikermentességre épít. Belülről értéktelennek érezvén magunkat, vágyunk valami feltöltődésre, amelyre könnyű kielégülések özönét nyújtja. Azaz ezzel tovább mérgez.
Megjegyzem, hogy bár Buddha tanításával sohasem foglalkoztam, de fel kellett ismernem, hogy pont erre tanít, de számos vallási szemlélet is ezt nyújtja nekünk (ellentétben sok más vallással, ill. szektákkal, amely meg nem tesz ilyet - tehát jogos a vallásokkal szembeni ellenérzés).
Az elvallástalanodott társadalmunk valójában vallásosnak(!) tekinthető, amely abban nyilvánul meg, hogy azt a tévedést vallja, hogy keressük csak a különféle, olcsó, könnyű élvezeteket, mert az feltölt minket, tespedtségünkből. Valóban, pillanatnyilag feltölt, de tovább mélyíti azt, ami ellen használjuk. Még tespedtebbé válunk tőle.
(OFF: véleményem szerint szándékosan történik ez, és annak a felismerésnek, hogy kezdjük ezt mind többen megérteni, a következménye, hogy már két éve elkezdődött a világ gyökeres átalakítása, egy másik szemléletű hazugsággal nyakon öntve minket :ON).
Tehát KELL az AgyTorna!