Értem én, hogy haragszol, amiért nem díjazom a fantasztikus kvantumtéridő elképzelésedet. De azért nem kellene odáig süllyedned, hogy beállsz a kórusba. Ettől te többet érsz. Ha nem is szakmailag, de emberileg mindenképp.
A hasonlatod sem a legjobb. Bár szeretek főzni, mert az is egyfajta alkotó tevékenység, ahol sok újat lehet alkotni, de mégsem aspirálok a Michelin-csillagra. Az Gyula bá volt, aki szeretett volna 10 Nobelt kapni. Én ilyesmire nem áhítozok. Többre becsülöm azokat, aki nem kapták meg soha. Ciolkovszkij, az űrhajózás atyja, Mengyelejev, a kémia megalapozója, Tesla, a váltóáramú energiaellátás feltalálója, Eötvös Loránd, a legnagyobb magyar fizikus. Ők sosem kaptak Michelin-csillagot, mégis ők főzték a legfinomabb ételeket. Inkább ebbe a csoportban szeretnék belépni.
Az éttermem nemsoká megnyílik, és majd az emberek eldöntik, hogy ízletes-e a főztöm. Ha az ide betérőknek elégedettek lesznek majd az új ízekkel, akkor magasról teszek rá, hogy kapok-e Michelin-csillagot, vagy nem. Neked is ezt ajánlom. Mert csak az étel számít, nem a csillag.