Mustkeatly Creative Commons License 2022.11.20 -1 1 13021

A jó bornak már mindegy, borászáti suvernyák:-)

A szőlőlé erjedni kezd, ha a hőmérséklet adott, ott a zsidóknál meg adott volt.

A zsidók szerint, ahogy a zsido.com oldalon olvashattad, cserép edényeket használtak.

É most figyelj suvi:

Az új bor ha még fejlesszt gázt, azt az új tömlő bírja ki, a régi sanszosan szétmegy!

A bornak, pláne az ÓBORNAK, tökmindegy.

A TÖMLŐT AZT A BOR SZÁLLÍTÁSÁRA HASZNÁLTÁK, MERT NEHÉZ A CSERÉP ESZKÖZÖK SZÁLLÍTÁSA!

VAGY TÁROLÁSRA IS, DE A CSERÉP AZ ALKALMAS, MERT PÁROLOGTAT, ÉS HŰVÖSEN TART.

AZ ÜVEG AZ ROHADT DRÁGA VOLT.

Tömlőben csak a szegényebbek és kisebb mennyiséget tároltak.

 

 

 

"Mégis, bár a zsidó ember gyakran iszik bort, ráadásul ezzel Istennek tetsző dolgot cselekszik, a borivás soha nem vezet nála részegségre, de még csak rendszeres szokásává sem vált. Vajon miért?

 

https://zsido.com/miert-nem-reszegesek-a-zsidok/

 

De keresztény is élvezheti az emberi kultúra gyümölcsét, az egészséges italt, a bort.

 

„Vagy nem tudjátok, hogy az igazságtalanok nem fogják örökölni Isten országát? Ne tévelyegjetek! … Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává.1Korinthus 6:9a,12

 

Mérték és tartózkodás, suvernyákja a borászatnak!

De hagyd a kérdést a fenébe, vagy olvass utána, aztán hintsd itt az észt!

:-)

Előzmény: híg ember (13018)