Black_70 Creative Commons License 2022.11.19 0 2 46

Nem akarnék én ezen vitatkozni, de van egy olyan oldal, hogy: https://allampapir.info/allampapir-allamcsod-eseten/

Nos, ott olvasható:

"Mi történik az állampapírokkal államcsőd esetén?

Az állampapír egy kölcsönt megtestesítő értékpapír. Államcsőd esetén az állam az állampapírok után nem fog tudni kamatot fizetni, és az is lehet, hogy a névértékének csak bizonyos részét, vagy semmit sem fizet vissza. Az állampapírba rakott pénzünk államcsőd esetén elveszik, örülhetünk, ha legalább valamennyit visszakapunk belőle."

Egyébként a fórum kissé félrement, mert én eredetileg arra lettem volna kíváncsi, hogy létezik-e olyan befektetési forma, ami nem ingatlan, nem tőzsde, nem bankbetét, nem állampapír, nem euró, nem dollár, nem arany...stb., hanem valamilyen "egyéb" befektetéssel mentené meg a  pénzünket.... (pl. bármilyen vicces: wc papír volt az egyedüli ilyen ötlet), én erre lettem volna kíváncsi.

Anno (vagy 15 éve) Klapka György mondta: én veszek egy telket, diófákat ültetek rá, mert "abban van pénz". Nos, igaza lett, mert ma már a dió ára is az egekben van, a bejglihez meg ugye kell... okos ember volt, rengeteg jó ötlettel.

Ilyen ötlet kellene ezen a fórumon, mert akkor sokunknak lenne arra lehetősége, hogy megőrizzük a pénzünk értékét, és ne függjünk egy banktól, vagy brókerektől, vállalatoktól (részvények miatt)...stb.

Előzmény: Patreides (45)