MrJones512 Creative Commons License 2022.11.15 0 0 15862

Nemtom... valami fafülgombás csirkét ettem, de az akármilyen ízű is lehetett: valami kis sót éreztem rajta, azt ennyi.

 

Viszont megkóstoltam a "pekingi csirkét", vagy mit (nem mindig az volt a címkére írva, ami az edényben volt). Ilyen mézes-csípős cukorkéregben sütött csirkefalatok voltak, de az viszont már baromi fincsi volt. És tán megvan a receptje is!

 

Az ilyen wokos izéket csak azért nem szeretem, mert olyan összetevőkkel dolgoznak, hogy a gatyám rámenne, ha egyáltalán össze tudnám vadászni őket. Itt - falun - max. mélyfagyasztott zöldségkeverékben lehet ilyesmit kapni, aranyáron. Ha mellé számolom még az ilyen-olyan szószokat (amik ugye... nincsenek a fűszerpolcon), akkor az első ilyen sütés lenne vagy 8KHuF - hús nélkül.


Oszt' akkor már inkább vettem húst és megtárcsáztam ahogy errefelé megy.

Előzmény: Space Hamster (15861)