RTpapa Creative Commons License 2022.11.12 0 0 7252

Nem friss hir, de lehet hogy valakinek új:     Nemrég Hakuhó a Miyagino-ban hivatalosan is istálló-mester lett, viszont nem kapta meg azt

a kiváltságot, amit a korábbi nagy yokozunák közül néhány, hogy élete végéig az is maradhat.   Ezzel a Kyokai-n belül felkerült a langréta

legaljára, de 65 évesen neki is kötelezően vissza kell vonulnia. A Kyokai-n belül a felemelkedés más logika mentén történik, nem úgy mint

a dohyon.  Legfőképpen az ott eltöltött évek számitanak, és az, hogy ki milyen szövetségeket tud kötni, miben mennyire kompromisszum

kész magatartást tud mutatni.  Korábban arról volt szó, hogy a Miyagino istálló helyett egy újat, a Magaki-t alapitja meg, ami még továbbra is fennáll a későbbiekben.

Azt nem tudom, hogy továbbra is "folyósó-őr" szolgálatot kell teljesitenie a nagy tornákon, vagy azon túlnőtt-e már. Ami a mostani tornát

illeti, TERU-kyujo   nekem csalódás, bár várható volt. Könnyen meglehet, olyan időszak következik, amiben mindenki hullámzóan teljesit.

Talán Takakeisho lesz az, aki folyamatosan hozni tudja a szokásos formáját, tudás-szintjét.  Az Ichinojo-botrányról semmit sem tudok, de

azt hiszem minden sportnak "jót tesz" a  hirverés, még akkor is, ha az negativ.  Ebben azért élen járnak a "pit-bull-képző-istállók" mongol

származású versenyzői.

Furcsa, és lelkismeretfurdalásom is van amiatt, hogy egyes versenyzőknek nem tetszik a fizimiskája, és előitéletes vagyok velük szemben.

Ilyen nekem Ichinojo is. EZ nagyon helytelen dolog, és próbálom megfejteni, mi a hiba bennem.