Nem friss hir, de lehet hogy valakinek új: Nemrég Hakuhó a Miyagino-ban hivatalosan is istálló-mester lett, viszont nem kapta meg azt
a kiváltságot, amit a korábbi nagy yokozunák közül néhány, hogy élete végéig az is maradhat. Ezzel a Kyokai-n belül felkerült a langréta
legaljára, de 65 évesen neki is kötelezően vissza kell vonulnia. A Kyokai-n belül a felemelkedés más logika mentén történik, nem úgy mint
a dohyon. Legfőképpen az ott eltöltött évek számitanak, és az, hogy ki milyen szövetségeket tud kötni, miben mennyire kompromisszum
kész magatartást tud mutatni. Korábban arról volt szó, hogy a Miyagino istálló helyett egy újat, a Magaki-t alapitja meg, ami még továbbra is fennáll a későbbiekben.
Azt nem tudom, hogy továbbra is "folyósó-őr" szolgálatot kell teljesitenie a nagy tornákon, vagy azon túlnőtt-e már. Ami a mostani tornát
illeti, TERU-kyujo nekem csalódás, bár várható volt. Könnyen meglehet, olyan időszak következik, amiben mindenki hullámzóan teljesit.
Talán Takakeisho lesz az, aki folyamatosan hozni tudja a szokásos formáját, tudás-szintjét. Az Ichinojo-botrányról semmit sem tudok, de
azt hiszem minden sportnak "jót tesz" a hirverés, még akkor is, ha az negativ. Ebben azért élen járnak a "pit-bull-képző-istállók" mongol
származású versenyzői.
Furcsa, és lelkismeretfurdalásom is van amiatt, hogy egyes versenyzőknek nem tetszik a fizimiskája, és előitéletes vagyok velük szemben.
Ilyen nekem Ichinojo is. EZ nagyon helytelen dolog, és próbálom megfejteni, mi a hiba bennem.