Csam úr
2022.11.10
|
|
0 0
14833
|
Ez csupán egy film story, de nem életidegen. Valószerű a jelenet.
Nem tudom van-e erről tanulmány vagy szoc. kutatás, de amit kollégáktól, osztálytársaktól hallottam eseteket, nagyon azt mutatja, hogy kinevelődött egy királyfiakból, királylányokból álló generáció akik nagyon önző módon viselkednek, egyáltalán nem akarnak alkalmazkodni semmihez és senkihez a felelősség vállalást hírből sem ismerik, kizárólag a mának élnek. Amikor a körülöttük lévő világ nem tolerálja ezt magatartásformát akkor mindenki hibás és aljas. Rendszeresen a környezetükben lévő leggyengébb ellenállást tanúsító személyekhez fordúlnak „ segítségért” akit - neki kötelessége segíteni- alapon csúful kihasználnak. ( döntő többségben a szülő vagy közeli rokon ) Lásd „mamahotel”, és ezt sanda mosollyal előadja a delikvens, mert úgy véli így van rendjén, hogy a 35 éves gyermek nem járul hozzá semmihez, ingyen él a szülők nyakán.
Én magam abban látom ennek okát, hogy a gyerekkorban nem volt velük szemben követelmény szinte semmi. Ők maguk csak követeltek ezt azt de nem tettek meg érte semmit sem mert nem is volt elvárás. Kőkeményen nevelési hiba.
|
Előzmény: özvi (14832)
|
|