Készítettem néhány képet saját vagonokról. Ott a Roco, illetve van Albert féle kocsi alul-felül és egy Faccpp. A lámpa fénye miatt is van némi eltérés, meg a mobilom fényképezője sem mai darab, kicsit zajos lett a kép, de a színárnyalatok egymáshoz viszonyított jellegét visszaadja).
Lámpa fénynél néztem most este, de a fotón is látszik, hogy nagyon kicsi az árnyalatbeli különbség a kocsiknál. (A Roco picivel világosabb, mondhatni pirosabb - de nagyon minimálisan -, ez persze lehet amiatt is, hogy a többi vagonnál sötétebb alapozót használtak).
A 4 vagon nagyon hasonló árnyalatú és úgy tudom Alberték a saját vagonoknál RAL 3013 (paradicsomvörös) festéket használtak.
Elvileg, ha színkód szerint jó a festék, akkor RAL3013-nak megfelelő modellfestékkel lefestve a Roco kocsival szinte megegyező szint kellene kapni kellene kapni.
Én RAL kód szerint eddig egyedül a Lifecolornál találtam 3013-ast külön, mint egyedileg kérhető festéket (matt-félmatt, illetve fényes típusa van).
Ami befolyásolhatja kicsit az árnyalatot az az alapozó színe (feketére fújva picit sötétíthet, fehér alapozó világosíthatja az árnyalatot).
Albertékéből kiindulva én a RAL3013 paradicsomvöröset ajánlanám a képek és a vagonok színei, szerintem ezzel minimális lesz a különbség (minimális eltérés azért is lehet, mert a Roco vagon nem mai darab, frissen festve minden más).