Econell99 Creative Commons License 2022.11.08 0 2 12245

"A trolijáratok hivatalosan tovabbra is trolijáratok maradnak, attól függetlenül, hogy a gyakorlatban autóbuszok fognak járni. Az útvonalakat csak abban az esetben fogják módosítani, ha ténylegesen felszámolásra kerül a hálózat, de ez egy csomó adminisztráció a vasúthatóságnál, úgyhogy ez még nem mostanában lesz."

Akkor legyen meghosszabbított önjárós troliviszonylat, mint a 3A lenne, ha nem szűnne meg, amin buszos pótlás van. Utasszemmel nem sokat számít. :D

"A 13-as érdekes kérdés, szerintem elképzelhető, hogy hétköznap is a Doberdóról fog indulni. A kolykoket felhordja a Doberdóig/Klinikákig a két villamos és a 10/22/24. Bár azt el tudom képzelni, hogy a reggeli és a kora délutáni iskolás járatokat meghagyják az eredeti útvonalon."

Az a baj, hogy ott van a foci akadémia is, a két intézmény miatt kb. egész nap van mozgás Pallag felé/felől. Meg nem mellesleg a villamos(pótlókra) és a szarrá ritkított 10/22/24-re nem feltétlenül hiányzik pár száz gyerek a meglévő tömegnyomorhoz.

"A 19-essel (és a 30-assal) az a baj, hogy ugye a jégcsarnokhoz a Vincellérről járnak fel a buszok, és ez elég sok felesleges km-t eredményez. Mondjuk ez nem olyan nagy érvágás, összesen 3 megállóról van szó, szerintem ez sétálható távolság, meg egy csomó más busz is jár arra."

Az a baj, hogy most elég sok helyen van a módosítások miatt "csak néhány megállóról van szó", "sétálható távolság" meg "csomó más busz is jár arra" helyzet. Ha sok helyen történik ilyen, amire azt mondjuk hogy csak pár perc séta, csak néhány megálló, akkor előbb-utóbb a sok kicsi sokra megy, és még több embernek megy el a kedve a tömegközlekedési útvesztőtől.

Azért meg, hogy a Jégcsarnok-Vincellér táv miatt sok a felesleges km, nem az utasokat kéne szívatni. Már nagyon régen találhattak volna erre megoldást, csak nem igazán érdekelte őket korábban sem, és ahogy látszik, jelenleg sem.

Továbbá a Derék utcára járó "csomó más busz" (amik szintén szarrá lettek ritkítva) nem feltétlenül ugyanazt az igényt fedik le, sőt.

Előzmény: Törölt nick (12241)