Nekem szinte csak pozitív élményeim vannak az egyetemi éveimből. A fiatal tanárainkkal együtt szórakoztunk, együtt jártunk kirándulni. Még ma is eljárnak a tankörtalálkozóinkra.
Azért írom, hogy szinte, mert volt negatív is. (Azt nem veszem ide, hogy a feleségemet is ott ismertem meg, mert ez nem egyértelmű. ;))
Az egyik negatív élményem éppen Einsteinhez kapcsolódik. Már az egyetemi éveim alatt megismerkedtem Einstein elméletével. Nem volt tananyag, csak kíváncsiságból olvastam el, de mivel nagyon zavarosnak tűnt, elolvastam minden hozzá kapcsolódó könyvet, ami az egyetemi könyvtárban fellelhető volt.
Miután úgy éreztem, hogy már eleget tudok róla, megkerestem azt a tanárt, aki a relativitáselmélet szakértője volt, és kértem, hogy legyen a konzulensem egy TDK dolgozat megírásában. De miután megtudta, hogy én a relativitáselmélet ellentmondásairól akarok írni, simán elhajtott. Így a dolgozat nem született meg, ami lehet, hogy jobban jártam, mert akkor talán el sem tudtam volna végezni az egyetemet.
Ez a tapasztalat megerősítette bennem, hogy az egyetemen nem lehet szabadon gondolkodni, mert abból baj lehet. Csak arról szabad írni, amit megengednek.
Na ezen kellene változtatni.