Igazad van, valójában több. Köszönöm, hogy időt szakítottál rám. A konkrét kérdésre a válaszom. Minden sallangot elhagyva, az árát (1.600 euro X 400.- Ft ) elosztottam a jelenlegi számla összegével, ami ugyan 10.500,- de 12.000-rel és ezt dobta ki a gép. Ismétlem, ez egy nagyon nyers számolás volt, de nekem a kitűzött cél, hogy a most érvényben (mert a most az most van) levő rezsicsökkentésre érvényes évi 2.523kwh tartása a cél. Mert (szerintem) ezen a 36Ft-s árnál semmilyen ár nem olcsóbb, legyen akármilyen telepített napelemrendszer. Akár betölt, akár kitölt, vagy akár habot is ver. Ebben a jogi, politikai helyzetben, ami úgy változik, mint egy bugyicsere, minden más perspektivikus szemlélet a nem jó kategória. Összefoglalva. A nyers számokkal dobálóztam, ennek mentén a kurvadrága telepített rendszereket se akarja rám tukmálva. Ebbe nem vettem számításba azt sem, hogy EU-s adószámra nettóba kerül, de azt igen, hogy hordozható. Minden telepittettel ellentétben és biztos lesz olyan is, aki egy ingatlan megvételénél inkább nem fizeti ki egy ilyen beruházás plusz értékét. Pontosan a sokféle bizonytalan helyzetre tekintettel. Egy hordozható pedig hordozható...közben értekeztem egy nálam nem hülyébbel és azt állította, - tehát nem én - hogy ha használom, és éppen termel is, nincs szükség egy kvázi szigetüzembe működésre - ezt ebben az esetben a logikám úgy erőlteti, hogy a kismegszakító lekapcsolása valamilyen úton, ezt persze a valóban műértők lehet, hogy meg tudják oldani úgy, hogy nem manuálisan - mert a nekem nyilatkozó állította. A termeléskor a villanyóra nem azzal a sebességgel "forog", mint amikor nem működik, vagyis a hálózatról vételezek. 640.000 forintot inkább merek a rulettasztalra dobni, mint beleugrani egy nagy ismeretlen katyvasz összegét. Az általad közölt megtérülési idő is sokkal szimpatikus nekem, mert jobban látni a végét, sulykolom. Nekem a rezsicsökkentett mennyiség alatt tartás a lényeg, ezt elérhető célnak tartom. A mostani összeg se visel meg, de én lehajolok minden forintért, ahogyan ismerek olyanokat, akik ezt csak milliónál teszik meg. A szüleimtől ezt is útravalóként kaptam. Nem mellesleg tiszta energiának tartom még akkor is, ha vannak részei amik nem környezetbarátok...de az akkumlátorok se azok. Se autóban se azon kívül. Hogy a Pufigeci úgy tartja, hogy a szél és napenergia a legdrágább, - hát ezért legyenek felelősek az ő szülei.