Puding19 Creative Commons License 2022.11.03 -1 1 12785

Urak, e témában elvtársak, polgártársak, skacok! Most is kijelentem. Nem vagyok jómérnökember elektronyikusan, arra vagyok képes, hogy amikor nem találom a blankolót, a szikével megvágjam az ujjam. Ezt a balkonszoláros témát azért dobtam be, mert németben, osztrákban használják a népek. Gyári, kész pakkban. Úgy, hogy azt özvegy Gruberné, a Stanci néni se tudja máshová begyugni, mint konnektorba. Nekem a prioritásom ezen a téren az, hogy évi 2523kwh alatt tartsam a fogyasztást. Újra leírom. A jelenlegi 36Ft/kwh árnál egy ilyen beruházás az általam megnézettnél, újra mellékelem - https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/d/balkonkraftwerk-1580-1600wp-trina-solar-mini-solaranlage-plug-and-play-mit-hoymiles-hm-1500-microwechselrichter-540911281 - 4.5 év alatt térül meg, és amúgy pedig mint egy bútordarab hurculható is. Nem vettem figyelembe semmilyen árváltozást, semmilyen rezsicsökkentett mennyiség változást, semmilyen amortizációs költséget, semmilyen elhalálozási rátámat, mert a most az most van, hogy mi lesz a jövő éveben, vagy a telepített napelemek esetében 10,20,30 év múlva felelőtlenség nyilatkozni a mai gazdasági, politikai helyzetben. Még azt sem lehet kiszámítani, hogy a jövő hónapban mit fog gondolni a Pufigeci és bandája, ne merje senki azt gondolni, hogy gyurcsányista, dollárbaloldali vagyok. Én valóban független vagyok, éppen ezért szarok arra, hogy Magyarországon mi tilos és mi az ami nem tilos. Anno fűtőolajjal, meg jugó gázreduktorral pb. gázzal jártam, arra is azt mondták, hogy tilos, meg a motrot is szétkúrja. Nem kúrta szét. Ha nem kúrta szét és németben, meg osztrákban a magyar népnél akkurátusabb és más irányban szocializálódtaknak ez jó, nekem ne papoljon senki arról, hogy magyarban ez mennyire fos, egy német TÜV pecsétre. Amúgy jól fölismerhető okkal tiltják a magyar embereknek ezt, - de ezen most nem rugóznék. Én továbbra is csodálattal vegyes tudásszomjjal olvasom a nálam nem nagyobb hülyéknek a véleményeit, - mert szeretek tanulni a nálam nem nagyobb hülyéktől, akiket nálam okosabbnak tartok. Jut eszembe...céges Eu.-s adószámra a személyesen átvett árucikkeket nettó árban aggyák, ennek ára rövidíti a megtérülési időt...hátha sikerült valakinek ezzel bogarat tenni a gatyájába azért, hogy legyen oka ott is vakarózni. Emellett örömmel és a dolgos kezeit csókolva köszönném meg azoknak, akik a linkben mutatott szerkezetre mondanának valamilyen szakmai véleményt, mert bár fázis alatt bármikor konnektort cserélek, - de egy félművelt hülye vagyok csak. Az a félművelt hülye, aki mára minden politikus és jószakembermérnök véleményét erős kétséggel fogadja, amikor a buksztárcámról van szó.