Nem sikerült elmagyaráznom, mit szeretnék. Nekifutok újra:
![](https://img.index.hu/imgfrm/3/6/7/3/THM_0017283673.jpg)
Az X-el és hullámos vonallal jelölt rész (státusz sor, ikonok) felesleges, azt szerettem volna belefejlesztetni, hogy lehessen kikapcsolni valahogy, kitenni a térképet teljes képernyőre.
És most ahogy használom: Tegyük fel, hogy érkezem Emersacker felől (kék nyíl), A pontban vagyok, amikor észreveszem a térképen a szaggatott kék vonallal és B-vel jelölt kanyargós alacsonyabbrendű szakaszt. Rögtön látom, hogy mehetek a C vagy a D útvonalon, ha végig szeretnék menni rajta. Látom a helyiségneveket, és hogy jobbra vagy balra kell kanyarodnom, hogy elérjem a kinézett szakaszt.
A térkép mindig északi tájolású, ha pl. otthonról észak nyugatnak indultam és ismeretlen vidékre keveredek, akkor csak délkelet felé kell tartanom, és előbb utóbb meglátom a csiganyálat, vagy ismerős városokat.
Lehet, hogy ez idegen megközelítés, de itt rengeteg kis helyiség van, osszekötve főbb utakkal és kissebb, kanyargósokkal, dombokkal, erdőkkel, stb. Nagyon jó így motorozgatni 1-2 órát akár hétköznap munka után. Csak menni és keresni a kanyargós utakat és gyönyörködni a tájban és falvakban. És erre jó az RBiker, csak jelen állapotában a képernyő nagy részet felesleges dolgok foglalják, kevés a "hasznos" terület, főleg fekvő telefonnal.