XANTIi
2022.11.02
|
|
0 1
12766
|
Egy szempontot hozzáfűzök. Magam is 70 felett belevágtam "rendes" rendszerbe. Evvel a jól átgondolt és megalapozott káosszal ami most van, talán nem érem meg a megtérülést. De a gyerekeim igen! Diófát sem magának ültet az ember, hanem az utódainak. Miközben ott a tudat, hogy amit tudtam azt megtettem a legalább részleges függetlenedésért a nagy állami csöcstől. Ami még lehet, hogy anyagilag nem is hoz hasznot, de a tudat megvan. Elpacsálhatnám a 3 millát egy újabb, nagyobb villanyautóra, az már nem lenne nagy öröm. Úgy választottam rendszert, hogy benne van a "rendes" visszatermelős, a részleges és a full sziget lehetősége. Szórakozásként ezeket a kiegészítőket is mellé fogom gyűjteni.
A balkonnal praktikussági aggályaim vannak. A panelek sok m2-e kevés helyen tud normális és igazán hatásos benapozást kapni. Magasság, tájolás, dőlésszög alapból. De leginkább a kitakarások miatt.
Sokakban van tévképzet egy-két 1,5 m2-es panel tényleges hasznáról. Nagyon soványka lesz az eredmény. Az 5-600 W? mikor és hol? Full nyári nap, totál merőleges beesésnél. Minden más esetben töredéke annak is. |
Előzmény: Puding19 (12763)
|
|