Szeretett Udvari barátom !
>>én is így vélekedtem meg is tudom érteni hogy így éreztek <<
Valószínűleg azt hiszed, hogy ez igazolja álláspontodat, de szerintem meg cseppet sem. Az, hogy valaha foglalkoztál okkult tudományokkal misztikával és abbahagytad, jelentheti azt is hogy jobb utat találtál magadnak, de ezzel egyenlő mértékben jelentheti azt is, hogy nem bírtad a gyűrődést, meghátráltál. Az igaz út ugyanis nem habostorta...
>>de mivel ez tényleg tévelygés így hívom fel szives figyelmeteket hogy csak egy Út van ami az életre visz így a többi halálra. <<
Ez a folytonos bizonygatás és ugyanaz ismételt hajtogatása, szerintem nem igazol semmit és nem erősíti, pláne nem támasztja alá elképzeléseidet. Úgy érzem inkább visszafelé sül el és éppenhogy komolytalannak tűnsz általuk.
>>NA a Jó Lelkiismeret válasza az Újszövetségben <<
Nos igen. Úgy látom bizony itt van az eb elhantolva ! A te lelkiismereted az Újszövetség.
Sajnálatos dolog, mert tudtommal a lelkiismeret nem egy egységes, uniformizált dolog, hanem egyénenként más és más, hisz minden ember egyszeri és megismételhetetlen, ahogy a Biblia is írja. Ugye ?
Szomorú azt látni, hogy egyesek képesek egy könyvel helyettesíteni a saját belső lelkivilágukat. De hát ez van. Kívánom neked, hogy mielőbb felébredj !
>>Könnyebb pedig a mennynek és a földnek Elmúlni, hogynem a törvénybôl egy Pontocskának elesni. <<
Számtalanszor írtam már neked is másoknak is, hogy egy ilyen idézetet, ki-ki a maga szájíze (szintje!) szerint ÉRTELMEZ. Számodra ez az Ószövetség megerősítése. Számomra pedig a "törvény"-szó, melyet Jézus használ, MESSZE NEM az Ószövetséget jelenti, hanem a Természet, azaz Isten örök törvényeit (pl. a karma), melyek íratlanok és leírhatatlanok, azokat érezni, élni lehet, de nem elmondani. Írogatod, hogy a szívnek szólsz, akkor gonolom ezt is érted...
Te egy emberek által kreált írományra gondolosz, én egy Istennel együtt létező, örök leírhatatlan dologra. Hiába, ki-ki a maga szintje szerint...
>>AZT mondta nem hogy minden szó még a legkisseb betű is be fog teljesedni az Ószövetség könyveiből, és ez így is van volt és lesz. <<
Tehát akkor bárányt áldozzunk, tisztátlannak tartsuk, aki házasságtörőt érint (és még kismillió dolgot), szemet szemért vegyünk, és még számtalan egyéb mafla törvényt tartsunk be, mert az Ószövetség még érvényben van.
Én eddig úgy tudtam, hogy: új bort ne töltsünk régi tömlőbe... ;-)
>>HA Te úgy gondolod hogy Nostredamus Összhangban áll a Bibliával akkor te sajnos súlyosabb esett vagy mint gondoltam. <<
Mirabolannak írtad, de - ha nem tudnád - elárulom, hogy én is ugyanilyen "súlyos eset" vagyok számodra.
>>Aztán mikor Noé felkelt és megtudta mit tett vele Khám megátkozta a Fiát Kanaánt <<
Persze azért a Biblia ugye a szeretetet tanítja... ?
>>Hogy Kanaán leszármazottjai az Indiánok és a Négerek.
Na ha megnézzük a történelmet ugyan csak fogott az átok . <<
Hát, szerintem a többi ázsiónak sem volt sokkal jobb, ha megnézzük ugye a történelmet (és a jelent is akár).
Kedves Mirabolan !
>>Éppoly gyermetegnek tűnik, mint sok más történet az ószövetségben. <<
Szerintem légy ezzel óvatosabb ! Gyakran a leggyermetegebb mítoszban van elrejtve a legnagyobb bölcsesség. Nem ?
Üdv
Big