peterch Creative Commons License 2022.10.20 0 0 12661

Szia !

A dízel frekvenciára és a feszire optimalizált 5400VA-os . Minden fogyasztó1 fázisos . Eleve amikor vettem , úgy terveztem , hogy maximum 40-50%-ig terhelve lesz használva . Akkor még a napelem kombó abszolút nem volt téma nálam .  Nagy fogyasztó , ami megfoghatja az maximum az induktív főzőlap , a sütő és esetleg a mosógép , ha a fűtőszálat kapcsolja . Gondolom én , hogy amennyiben termel annyit a napelem , ami a pillanatnyi fogyasztást ellátja és közben meg le kell korlátoznia magát az inverternek , mert képes volna többet termelni  , akkor a dízel képes lesz az esetleges megemelkedett igényt pótolni azon az időszakon , amikor magasabb lesz a fogyasztás , mint amennyit képes az inverter adni . Tudom a pillanatnyi megtorpanásra gondolsz a dízelnél , amikor egy állandósult teljesítmény mellett egy nagyobb fogyasztót indítunk . Abban a helyzetben , ha ezt a kombót kell esetleg majd használni , biztosan meggondolva lesznek a fogyasztók kapcsolgatva . 

Viszont ha nem próbálom ki , akkor nem tudhatom , hogy mi fog történni élesben .  Kérdeztem a cseheknél is az ottani egyik fórumon  és többen is jelezték , hogy működik . Igaz , nem konkrétan a Goodwe inverterrel csinálták a kísérletet .

Előzmény: erbe (12660)