james69 Creative Commons License 2022.10.16 0 0 19775

Én csak egy egyszerű termelő vagyok abból is a  legkisebb hozzáértés ,szakmaiság , tájékozottság ,gyakorlatiasság meg  mindenféle szempont szerint is    a beszélgetésünk témája nem vérre menő vitatkozás csupán tapasztalat csere  nekem például nincs izolált laboratóriumom ahol minden féle forradalmian új technikai újdonságokat hajtsunk végre x millió dollárból aztán a vége ugyan az a páciens meghalt .Komolyra fordítva a szót mondanak mindent igen én meg úgy vagyok vele  hiszem ha látom ha már látom elhiszem miért is mondom ezt mert én kimegyek a helyszínre tőlem nincs messze abaújkér,boldogkőváralja, gönc stb…sok helyen jumbo cot ( goldrich)fajtát erőltetve telepítettek mert nem volt más alternatíva ,mert kevésbé pusztult más fajtákhoz képest sok szempontot figyelembe véve számít a korona kezelhetősége, a gyümölcs ritkítása,szedése,szállíthatósága stb….pl nagy üzemnél a szedési költség méterenként változik felfele.A tudomány jelenlegi állása szerint nincs rezisztens fa jó  rendben van a megbetegedett vírusos fát megtudja a tudomány gyógyítani nem akkor a termelő ezzel mit kezdjen.Zárszóként nem hiszem a holland alma, bellon, jakoda,farkas  faiskola 150 fajta jumbo cot helyett mást adna lehet benne egy egy eltérő hisz ott is emberek dolgoznak, de még ilyen nem volt olyan volt hogy másoktól kaptam fajta gyűjtésre egy két db -ot és nem az lett amit vártam.

Előzmény: arpad-lajos (19774)