CBNora Creative Commons License 2022.10.16 0 0 5731

Nem egészen olyanok a befőttek, mint ahogy elképzeltem. Ezek voltak életem első befőttjei, eddig csak lekvárt, birsalmasajtot raktam el.

Arra számítottan, hogy a gyümölcs fővés során össze fog esni, mint a kompótnál. Jól megtömtem az üveget (a kupak alatt persze hagytam helyet, csak lenyomkodtam), és nem töltöttem meg teljesen vízzel, arra gondolva, hogy a gyümölcs majd úgyis beleroskad. Ez nem történt meg, a befőttek lényegében pont úgy néznek ki, mint mikor beraktam az automatába, csak a vízből kilógó rész kicsit megbarnult. Hogy megpuhult-e, azt persze nem tudom, de tartok tőle, hogy nem.

Tovább kellene hőkezelni, vagy nagyobb hőfokon? Vagy ennek így kell kinéznie?

Nem ropogós befőttre vágyom.