aSSaSSin Creative Commons License 2000.03.06 0 0 35
Kedves Mindenki!

Látom van egy pár eltökélt emberke (pl gsz, gimmiboy stb) akit úgysem lehet meggyőzni arról, hogy a kóreai autók jók vagy nem mert számukra nem ez a kérdés. Ezzel szemben nézzünk néhány érdekes kérdést.

1. Miért kerül egy VW, Mercedesz, Jaguár, BMW stb annyibe, amennyit kérnek érte. Azt hiszem elég bugyuta válasz lenne, hogy mert ennyire jók! Nyílván összetett üzletpolitika határozza meg minden gépjármű árát. Ebben pedig legutolsó helyen a felhasznált anyagok ára szerepel. (Annál is inkább mert a Deewoo-nak majdnem ugyan azok a beszállítói mint a GM-nek!) A fő különbség lekinkább a minőségbiztosításban kereshető. Ebben viszont már azt kell mondani, hogy a kóreaik is előbbre járnak mint a HÍRES német autógyárak! Nézzük csak meg a visszahívási statisztikákat.

2. Miért olcsó a kóreai autó? Hát erre az egész kóreai bankrendszer adja a választ. Bele is rokkantak, így aztán már nem azon a dömpingáron hozzák be az autóikat, mint 3 éve tették. Persze még így is vannak típusok melyek lényegesen olcsóbbak nyugat-európai konkurenseiknél.

3. Koppintás? Nekem egy Espero típusú autóm van. Hát igen egy az egyben a Vectrának a koppintása. Azonban az is igaz, hogy sikeres! Én már 50ekm-t tettem bele de komolyabb probléma nem volt vele. (Minden ajtóban szétment a központi-zár motorja,melyet cerélni kellett. Ez deawoo betegség!) Egyáltalán beszélhetünk koppintásról, hiszen a GM tulajdonos a Daewoo-ban. Gondolom senki nem tartja a VW koppintásának a SEAT-ot, vagy a SKODA-t!