Ha valaki elsőre akar jót, mindenféle leeresztés-visszatöltés nélkül, mert azt hiszi, ez valami full automatikus berendezés, az csalódni fog. Meg kell érteni, előnyeit-hátrányait, ez szinte kisüst, (annál azért tisztább finomítást ad), de több belenyúlást enged a folyamatba, több a mozgástér, ha az ember csak olyan, hogy áll mellette, várja a csodát, azt megsúgom, nem fog eljönni, de a kisüsttel szembeni előnye, hogy ha ugyanúgy "jelen vagy", tevékenyen, mint kisüst 2X-esnél, akkor aznap abba a 3-3,5 órába kész a pálinkád, vagy párlatod, mindenféle kármentő lepárlás nélkül, aminek ugye ismét alá kéne gyújtani, (így igazából 3x lepárlás a kisüsti, nem pedig 2x) szóval így majdnem egy lépcsős a gép.
De, kell az ember hozzá. Nem olyan automata, mint szerintem a tányérosok. Viszont nem kellenek tányérok, olcsóbb a gép. Kell hozzá az ember, aki érti mit csinál, érzi az ízeket, így viszont maradhat a hordós spirálos hűtő is, azt sem kell kidobni. Egyszerűbb, olcsóbb, szerintem prakikusabb, de nem automata, azt ne várja senki.
Én szeretek ott lenni a folyamatnál, megszoktam már, ezért nem váltok tányérosra, meg fejleszteni sem akarom a gépet tovább. Jó így. Az aromákat sem veszi el, nem igaz, olyan körte-barack vegyest iszok most is, hogy harapni lehet benne a friss gyümölcsöt.