:-)) Én nem az üstbe vezetek vissza, nincs is mivel, hanem amikor váltok up-ra, (jellemzően egy "gondolattal" előbb) azt összegyűjtöm, aztán menet közben gáz vissza, mindkét thumpert leengedem, és ahogy leengedtem, megy minden összegyűjtött up. az első nagyobb thumperbe. Második thumper csak szintig van leeresztve. Annyi gőz mindig jön az üst felől, hogy 1 perc alatt elindítsa újból az első nagyobb thumpert, így ennek az up-nak még úgy fele kivehető 70-76%-osan. Több nem, kóstolni kell. Előbb vált le, mint 65%, kb. 70%-on vége, de függ az üst töltetétől is, ha kevesebb van benn, félig, mondjuk, akkor még előbb... Így minden jó tartalmat kiszedek, nem kell félre rakosgatni semmit sem.. Ha elrontom esetleg, akkor még egyszer ismétel, ugyanez.
Thumperek leenged, betöltőn up. visszaönt, egy perc és megy ismét. A gőz fixen jön, ami felfűtse. :) Volt olyan pálinkám aminek a végét 3x vissza tettem, kiváló pálinka lett. Kézműves dolog, de megvan egy menetben, a saját ízlés szerint. Szabályok nincsenek, de nem is kellenek! Odafigyelés kell. Ahogy kisüstinél is, de itt egy lépcsőben megvan a kármentés is. Én szeretem a thumpereket.