IsKol Creative Commons License 2022.10.08 0 0 2078

Help!!!!! (mondaná a művelt francia)

 

Megérkezett az bogyózott-zúzott olaszrizling cefre és majdnem elájultam... mint a moslék... cefreszivattyúval töltötték meg a szállító hordókat.

 

Hát a léelválasztással igencsak szívtam - cefreszűrő + szűrőkosár, mert csak kosaras présem van és nem volt nálam párnahuzat - de olyan sűrű, zagyszerű a "szűrlet", hogy nem tudom leülepszik-e 24 óra alatt. (logikusnak tűnik, a nehezebb gyümölcshúsra hat a gravitáció)

 

Kapott az elválasztott must egy kis pektin bontót, ami segít az ülepedésben (többek között) de mi van ha nem...

 

Használtatok már ülepítésre derítőszert? És ha igen mennyit? 

 

A hőmérséklet olyan 13°C körül van (16,7°C-ról lett lehűtve)