IsKol
2022.10.08
|
|
0 0
2078
|
Help!!!!! (mondaná a művelt francia)
Megérkezett az bogyózott-zúzott olaszrizling cefre és majdnem elájultam... mint a moslék... cefreszivattyúval töltötték meg a szállító hordókat.
Hát a léelválasztással igencsak szívtam - cefreszűrő + szűrőkosár, mert csak kosaras présem van és nem volt nálam párnahuzat - de olyan sűrű, zagyszerű a "szűrlet", hogy nem tudom leülepszik-e 24 óra alatt. (logikusnak tűnik, a nehezebb gyümölcshúsra hat a gravitáció)
Kapott az elválasztott must egy kis pektin bontót, ami segít az ülepedésben (többek között) de mi van ha nem...
Használtatok már ülepítésre derítőszert? És ha igen mennyit?
A hőmérséklet olyan 13°C körül van (16,7°C-ról lett lehűtve)
|
|