Szerintem ebben a lemezben pont az a legérdekesebb, hogy valójában vannak benne teljesen új elemek is, viszont emellett az utóbbi 5 lemezének mindegyikére vannak erős kikacsintások. De tényleg mindre, ahogy írtam is, a 4. dal pl nagyon Medullás, a 2. nagyon Voltás, a 7. egy Biophiliát tartalmaz, a 8. erősen Utopia hangzású, a 10. meg, főleg az első felében tiszta Vulnicura. És pont ezért is írtam a végére amit írtam, hogy kevésbé áll össze egy koncepcióvá a hangzást tekintve, de pont ezért végig érdekes, végig változatos marad, nincs igazán "teljesen felesleges" dal, ahogy pl. a Utopián sajnos van.
Az utolsó ehhez hasonló albuma egyébként szerintem még a Post volt, ahol szintén szinte minden dal valami teljesen más hangzást, műfajt hozott, ahol volt kemény, sötét elektronika, volt jazz, volt musical, volt ritmusos elektropop, volt nagyzenekari kíséret, minden dal egyedi.
Egyénként ahogy hallgatom, egyre jobban tetszik. Főleg a kedvenceim: pl. az Atopos, aminek a ritmusát nehéz a fejemből kiverni, az Ancestress, aminek komplex hangzása lenyűgöz, a Victimhood sötét hangulata, a Fossora kemény, erős technoja és a pláne a "Her Mother's house". Ez az utolsó dal egyre jobban tetszik, főleg, hogy utánanéztem és láttam, hogy a lánya énekli azt a csodás vokált a háttérben. Gyönyörű lezárása ez a lemeznek.