hát ööŐ ... izé ... nem jó dumcsipartnert választottál, mert én azt gondolom, miért ne kereshetne a kukás annyit, mint egy tanár?
szóvalhogy ... ott kezdődik az elbaszás, h senki nem az lesz, ami akart lenni, vagy legalábbis nagyon kevés százalék az az ember, aki azt csinálja, amit szeret. (ezzel nem azt mondom, h nem lehet megszeretni, amit csinál az ember kényszerből, deee nagy hányadunk keresi a lehetőséget arra, h minél kevesebb energiabefektetéssel a lehető legnagyobb hasznot hozza ki az életéből. (feltéve, ha valamiféle pénzkereseti szakmát választ, és/vagy sodródik bele, vagy kevés választási lehetősége van.)
szóvalhogy értem én a koncepciót, ami pl. az egyetemi végzettséget illeti, h sokaknak legyen diplomája, de sajnos a nép nem lett okosabb csak ettől a lehetőségtől. ami azt is jelenti, h az egyetemi végzettséget követelő szakmáknál kb mindenütt megjelent a hígulás, és nyilván a jobb képességeket elszívó ágazatoknál ott van a tumulás, míg másutt tülexik a szlöm, akinek azért van lehetősége diplomához jutni ... így lesznek a szocmunkások, és a tanárok ... szerintem ...
szóval nem gondolom, h egy mai harmincas pedagógus annyival többet tanult volna mint egy kukás, mindössze a szüleinek volt lehetősége tovább benntartani az iskolapadban, és ugye a szüleink lóvéjára kurvára nem illő verni a nyálunkat ...
szóval nekem nagyon nem mond semmit, h "nem azért tanultam, stb", mert nem hiszem el ezt nagy hányadukról ...
persze, érdemlik, meg a gyerekek, meg minden, deee ma az elszállt árakhoz kb mindenkinek is ropi a bére ...
és márcsak azért sem jó ez a hasonlítgatás, mert ez szüli a gyűlöletet ... pl. a tanár feszt basztatja a kukás kölykét, a kukás meg nem viszi el a szemetet a tanár otthonából cserébe ... mire jó ez? :) :DD