Törölt nick Creative Commons License 2022.10.03 0 0 14910

ja, csak akkor is van ahol ez volt, van ahol meg az. nem lehet általánosítani.

mint ahogy most se mindenhol, mindenkivel történik ugyanaz. 

nekem az ADHD-s gyerekemmel minden sikersztori. igaz, ő senkit nem abuzál, meg nem rombolta az órákat, hanem együttműködő cukorbogár és csak akkor akadt ki ha unatkozott és szar volt az óra és a tanár, vagy nem tudott fegyelmezni a tanár és zaj volt ami őt zavarta, vagy a tanár elkezdett vele keménykedni ok nélkül és ettől ő bevadult. utóbbi miatt jártam be eleget és neveltem meg a tanárokat, de neki például a gyerekekkel nem volt gondja, őt mindenhol mindenki imádja, és aki jó ember (felnőttek, tanárok) mind imádják, ő az emberség fokmérője, kiemelkedő intelligenciával (nem csak mondom, mérték, kutatásban vett részt), kiemelkedő érzelmi IQ-val és ő egy csoda. szóval ő egy sikersztori és nem volt gondunk hova menjen iskolába. ha akarom akkor letagadom a papírjait, de nem tettem, mert mindent kihasználok vele, pedig volt aki azt mondta kibaszok a gyerekkel mert ez egy stigma. mondtam, hogy azt próbálják meg, stigmatizálni a gyerekemet. :) 

de mi a legjobb orvoshoz kerültünk, a legjobb ellátást kaptuk, és hát, azt kell mondjam, nem leszek szerény, jó családban is van, és tőlem mindent megkapott, törődést, figyelmet, foglalkozást, sportot. sokat kivett belőlem. de megérte. sokszor a családdal is küzdöttem, mert azt kaptam, túl sokat fordítok rá, és kivételezek (okoska botocska nagyszülők ugye...) ilyen vidám, kiegyensúlyozott embert ritkán látsz. de még mindig rajta a szemem és rajta is lesz még sokáig. mint a többin is. most is intézek neki valamit, amit kitalált, nem létszükséglet, de ha ő így érzi, hogy kell, hát lepapírozom neki, ezen ne múljon. :) nem mintha nem az lenne normális 2022-ben, hogy mindenféle papír nélkül is jegyzetelhet laptopon vagy tableten az órán. de ehhez itt papír kell. aki nem ADHD-s az nem is teheti ezt meg. de én elintézek bármit neki aminek értelmét látom.

más országokban meg belép a gyerek az iskola kapuján és kap egy tabletet, és nem kell könyveket cipelnie magával...

Előzmény: Hű Yenő (14908)