acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.03 0 0 106739

Joe Biden: Szombaton a zsinagógába, vasárnap pedig a templomba jártam

"Joe Biden amerikai elnök zsidó közösségi vezetőknek mesélt arról, hogy sokszor járt a Delaware állambeli otthona közelében található zsinagógában.

Joe Biden amerikai elnök pénteken hivatalos fehér házi fogadást adott zsidó vezetőknek a zsidó őszi ünnepek alkalmából.

Nagy nevetést váltott ki a hallgatóságban, amikor a vezetőkkel viccelődve azt mondta:

• „Valószínűleg többet jártam zsinagógába, mint sokan közületek”.

Biden elmesélte, hogy a Delaware állambeli Wilmingtonban, ahol felnőtt, a Beit Shalom gyülekezet zsinagógájába járt.

„A nevelésemet is ebben a zsinagógában kaptam.

• Valóban katolikus vagyok, de szombaton a zsinagógába, vasárnap pedig a templomba jártam”

– tette hozzá.

A közönség nevetése ellenére egyértelmű volt, hogy ezúttal komolyan beszélt.

„Az évek során mély beszélgetéseket folytattunk a hitről és a célkeresésről. Ez a zsinagóga és közössége a családom mellett állt a jó és a kevésbé jó időkben egyaránt”

– jegyezte meg Biden.

Az elnök azt mondta, hogy az antiszemitizmus beteges gonoszság, amely számára semmilyen módon nem elfogadható.

• „Apám nem volt zsidó, de mindig azt mondta, hogy „a hallgatás cinkosságot jelent””."

Rövidesen Ferielvtárs überelni fogja, a többször bérmálkoztamot kiegészíti "engem többször körülmetéltek"!