Old Vic Creative Commons License 2022.10.02 0 0 23560

..off..nosztalgia...múlt idő..

Az O. Filharmónia anno vegyes műsorú ismeretterjesztő koncertsorozatot szervezett országszerte iskolásoknak, kb. 10-t egy tanévben, ebből 1968-tól egy-egy  koncert a jazznak szenteltetett, (nagy szó volt ez akkoriban, politikailag is!)  -,ezt a feladatot én láthattam el, egy általam szervezett szextettel, 3 fúvos+zongorás ritmusszekció, +1-3 fő szólóénekes-nő, kb. 80 perces program, történtileg átfogó számokkal, közben ismertető szöveggl is szolgáltam. A közönség alsósoktól gimnazistákik keverve,-attól függöt hány iskola volt az adott, helységben- a pedagógusoktól felvezetve. Eleinte végzős/-zett jazzkonzisok voltunk, később a zenészek aztán változtak, aszerint hogy kit tudtam a ritkás turnékra -(általában 2-3 nap egyben, keresztül-kasul az országban)- éppen elcsípni. Mindez jópár éven át létezet..ifjú éveim nosztalgikus emlékei a hőskorból...   (ja, és nemcsak hogy Hammond nem volt, de mint zongorista is ugyancsak megszenvedten helyenként...)                                                                                                              .V

Előzmény: Zafipapa (23558)