Hogy is kezdjek hozzá? Az, hogy az okostelefonon ott vannak a funkciókhoz a "gombok" és mellé az esemény/infó, attól még oda kell Nézned, hogy megérintsd. Jómagam nem szeretem az érintőképernyőt, mert nem érzem, hogy "vette" volna a parancsot.
Inkább a PC felé hajlok, főleg ha már több funkciót kell kezelni (hang, esemény, lassítás, vágányút/stb). Ott sem kell mindent a PC-nek csinálni (de ha olyan kedvem van csinálja, én meg nézegelődök, mint egy kiállításon a vendég)
Szerintem nincs legjobb megoldás erre, a vezérlős dologra. Mindenkinek meg kell találnia a megfelelőt. Ha csak 3-4 funkció van azt lehet gombbal is nyomogatni.
Egy halk kérdés Feléd: az érintőképernyős színes - csilivili Z21 appban, hogyan indítod el a mozdonyt úgy, hogy nem mindjárt nagyobb sebességgel menjen? 0-ról nem lehet első fokozatba felhúzni, hanem magasabbról vissza. Ha meg nagyon alulra tapizok nála, akkor meg megfordítja a menetirányt.... :)
"A programozás pedig nyilván nem ördöngősség sehogy sem"
Szerintem az. Főleg ha valami bonyolultabb összefüggést szeretnél felprogramozni. Az esu-nál jó a saját programozó programja, aztán kiírja mit írjunk be a dekóderbe, sőt ha sok-sok pénzért megveszem a programozót be is írja. Egy régebbi ESU-val már azért számolgatni, meg olvasni kell. Ugyanez van a Kühn, DT/stb, dekódereivel. Még talán a DT-nél is van program, régebben néztem, ma nem tudom mi van. Őszinte leszek: szeretem egy kicsit mozgatni a tollat a papíron, meg olvasni. Aztán után örülni, hogy működik! Régimódi vagyok.
(Valószínű a Z21 app nem fogja helyettem kitalálni, ha f0-ról át szeretném tenni a világítást külön F1, és F2-re menetiránytól függően oldalanként, azt hogyan programozza fel, egy Dt/ESU/Zimo, vagy egy Kühn-nél.)