A Hondát el kellett adnom ,nem várhattam ki az MGO 2,5 hónapos vizsgaidejét . Novemberben kocsit eladni kisebb eséllyel lehet .
Így most nov. közepéig mással foglalkozom pl padlószigeteléssel .
És mivel novemberben már zord idők várhatók , sorba rakom a sürgősen elintézendőket .
Alsó mosás (sót láttam az alján) , motortér karbantartás , stb . Kicserélem a levegő és üza szűrőt (sikerült beszereznem) , ablakmosó folyadékot .
A többi sajnos a tél közeledése miatt már a régi szerelőmre marad , remélem megtalálja a dolgokat .
Olajcsere szűrővel (Symbol Ceramic 5W40 ;10W40 , 15w40-et írnak ) Total Quartz 7000 Diesel 10W40-et vettem , ezt ajánlotta a kereskedő .
Hűtőfolyadék csere 3,5 l . Fékfolyadék csere , fékek karbantartása . A váltóolajat csak ellenőriztetem , talán a 38000 km-nél nem kell cserélni , a javítási könyv is 0,8 l Symbol Ceramic 5W40-et ír .
Ami kérdéses ezekből : Ha az üza szűrőt cserélem szerintem levegő kerül az üzemanyag rendszerbe . Nem okoz ez problémát ? (Vagy pl ha kifogy a gázolaj a tankból?) Nem ismerem a dieselek működését .
A másik : Hűtőfolyadékot akartam venni , a kereskedő kérdezte : kék vagy rózsaszín kell ? Mert nem ajánlatos cserélgetni , olyan kell bele ami volt . Az autó nincs itt , de a fényképen rózsaszínt látok , A manuál és a javítási könyv is Ruban bleu Dot4-et ír . Milyet vegyek bele ?