Greg34 Creative Commons License 2022.09.26 0 0 49783

Az alap problémám az az hogy néha iszonyat lassan teker a masina. S ha elindul ciripel is valami. Én a szivargyújtóba dugtam egy USB.-s telefontöltőt, ami visszajelzi az akkufeszt, látom az izzítás közbeni feszültséget (11,6V), a generátor töltését menet közben (14,2V), meg mindent is. Ha gyenge az akku, azt is látom. De az tuti hogy nem. Ezen a kis izén látom azt is amikor lassan forgat, és úgy indul el, akkor nem megy fel 14,2V.-ig, csak kb. 13,3.-ig, és közben valami ciripel.. lassan gyorsul, valami visszafogja a gépet. Ha megállítom, s újraindítom, van hogy jó, van hogy magától "megjavul". Most ma pl. 22:00-kor beültem, és iszonyat lassan tekert.. ne adj isten, mint a lassított felvétel.. úgy voltam vele, hogy frankó, itt ragadok a munkahely előtt, de végül elindult, végig úgy jöttem hogy 13,3V, valami fogott. Hazaérvén tettem egy próbát, leállítottam, újra beindítottam (ekkor már tekert normálisan) , s  pöcc-röff.. kisvártatva 14,2V a kis visszajelzőn is, minden jónak mutatkozott. Holnap reggel megint megnézem, de ha jól sejtem ez időről időre elő fog jönni, míg végleg meg nem makkan valami , csak az önindító, mert csak arra tudok gondolni. Generátor, főtengely, önindító.