Hokutoriki Creative Commons License 2022.09.26 0 0 7228

Ezen én is eléggé felháborodok rendszeresen, mármint, mi a fenéért kap két óriási téglányi borítékot egy tét nélküli Ozeki párharc küzdelme? Az égvilágon semmit nem nyomott a latba, igazából addigra már haza is mehetett volna a közönség. Látványos se volt, értelme se volt. És szerintem több pénzjutalom járt érte, mint az összes többi meccset együttvéve, körülbelül tízszerese a Takayasu - Tamawashi meccsért kiosztott összegnek. Nonszensz. Itt csak és kizárólag a rangot nézik? Ha nincs Jokozuna, a torna eredményeitől, és teljesítményüktől totál függetlenül akkor random Ozekiknek kell kiosztani a rengeteg pénzt? Hol itt a józan igazság?

Ryuden amúgy óriásit menetelt a torna második felében. Mikor az ötödik napon 1-4-re állt, már el is könyveltem, hogy akkor megszakad a régóta tartó domináns KK sorozata, erre meg az összes hátralévő tornát megnyerte. Ő is bizonyíték rá, mennyire nagy a terhelés az élmezőnyben, mennyi a folyamatosan sérült rikishi, mert mikor jön egy nagyobb kihagyás, (mind Terunofuji, Ryuden, és Abi példájából kiindulva) utána jön egy kis pihentető felkészülési szakasz alsóbb osztályokban, utána olyan frissességgel, és erővel térnek vissza ezek a szumósok, ami rögtön sanyaku-ba repíti őket. Persze, Abi és Terunofuji eleve sanyaku volt, de még ők is erősebben tértek vissza, mint ahogyan "elmentek." Aztán persze azóta kapják a folyamatos terhelést, és visszaestek. Asanoyamára leszek még kíváncsi ebből a szempontból. Egészségesen tér vissza, most nagy lehetősége van akár az Ozeki, akár a Jokozuna rang megszerzésére, kérdés, mennyire veszi komolyan, mennyire ad bele mindent.