Hokutoriki Creative Commons License 2022.09.25 0 0 7223

Tamawashi - Takayasu döntő, és talán dupla  döntő. Mindketten megérdemlik. Takayasunak még soha nem volt, pedig többször is a kapujáig eljutott, de a küszöbön mindig elzanyált. Most ő van hátrányban, ezért szerintem a rájátszás meglesz, de ott már Tamawashi nyer, mert Takayasu rendszeresen megroppan a tét alatt. Ezért érdemelné meg ő, hogy végre megtörjön az átka, Tamawashinál meg nem kell magyarázni, miért érdemelné meg. Csaknem 38 évesen ilyen teljesítmény... Ezzel talán még Kyokutenho rekordját is megdöntené.

Juryo-ban érdekesen alakul az utánpótlás kérdés. Tochimusashi, Atamifuji, Kinbozan, és Hokuseiho is igen kevés torna alatt jutottak el magas szintekre, valószínűleg nem kell sok idő, hogy mind debütáljanak a Makuuchi-ba. Bár egy valamit nem értek: Kinbozan hogy a fenébe lehet 25 éves? Még 10 tornája sincs. Miért kezdte ilyen későn? Szerintem már most Makuuchi szint. Ha 20 évesen elkezdi, ki tudja hol tartana már. Hokuseihoról meg, a testi adottságai tényleg kivételesek. 2 méter fölötti JAPÁN nemzetiségű rikishire most nem is nagyon emlékszem az utóbbi 30 évből. Csak egyrészt kicsit sutának látam, másrészt meg kicsit lustának. Nem tudom, lehet hogy ilyen a stílusa, de mintha egyszerűen nem adna bele mindent. Néha edzőmeccs feelingje van a küzdelmeinek, még akkor is, amikor ő nyeri.