Hokutoriki Creative Commons License 2022.09.23 0 0 7219

Takakeisho (bár a mai megmozdulása egyáltalán nem tetszett) végre kezdi lekaparni magáról az "egydimenziós" ozeki megbélyegzést. Ezen a tornán több meglepő, mondhatni, győztesen aljas megmozdulást láthattunk tőle. Ott volt Kotonowaka, akit úgy szanaszét pofozott, hogy azt hittem, úgy kell majd a földről felvakarni. Aztán ott volt a Takayasu elleni megmozdulása a dohjó szélén, azzal is jól becsapta ellenfelét. Tehát, már rég nem arról beszélünk, hogy egy 100%-ban oshidashira játszó egydimenziós ozekiről beszélünk. A győzelemért sok mindent feláldoz, úgy néz ki.

A másik dolog ami feltűnt, hogy a borítékok mennyisége számomra totál logikátlan. Csak azért, mert egy Ozeki játszik, miért kell hatalmas mennyiségű borítékot felkínálni a meccs győztesének? Főleg Shodai esetében, abszolút tét nélküli meccseket játszik, mégis hatalmas kupac borítékokat ajánlanak fel ezekre a meccsekre, míg mondjuk a Hokutofuji - Tamawashi meccs, ami kulcsfontosságú lehet a torna végkimenetelét tekintve, alig volt szponzorálva úgymond.

A sérülésekre még visszatérve: Terunofuji térdei persze eléggé romokban vannak, de szerintem nincs egyetlen egészséges rikishi sem a mezőnyben. Mindenkinek megvan a maga fáslija, szorítója, kötése, rögzítője. Valakinek a létező összes ízületén feszül valamiféle géz. Ez valószínűleg a sporttal jár. Nem tudom, hogy oldották ezt meg régen, hogy nem sérültek le ilyen mértékben például a 80-as, 90-es években, vagy simán csak lenyelték a fájdalmat feláldozván a jövőjüket a jelen oltárán, nem tudom. De manapság tényleg, ha valakin nincs valamilyen kötés, az már ritkaságszámba megy. Tehát, ezzel csak azt akartam mondani, hogy igen, Teruno sérült, mint mindenki más is. Itt csak az a különbség, hogy ki hogyan tudja adott esetben kontrollálni a rövidebb/elhúzódóbb sérüléseit. Önmagában ez is egy hatalmas tényező amellett, hogy ki milyen erős, technikás.