Meglepő, hogy pont én mondom - akinek nem tetszik a szinvonal-, de nem vagy egyedül. Igen, lehet úgy is nézni, ahogy Neked tetszik,
és hogy ez is jó. Sőt ! Lehet hogy neked van igazad. Ugyanakkor azért az is igaz, hogy a szinvonallal is baj van. Más sportok esetében
azt szokták mondani ilyenkor, hogy "fejétől bűzlik a hal". Ezzel azt akarom mondani, hogy ne haragudjunk a versenyzőkre, ha csak
ennyit tudnak. Pl. Shodai-ra se, ugyanis fejében-lelkében omlott össze. Ő csak erre képes. Ugyanakkor nekem ezt rossz nézni. Ott van
Hokutofuji. Nem nagy ász, de ő sose omlik össze.
Aztán itt van pl. TERU. Az ő esetében a teljesitmény-romlást sérüléssel szokták magyarázni. Most kicsit elereszteném magam, és kevés-
bé irodalmi stilusban szeliden azt mondom: "egy nagy lóizét". Az első 4 vereségét úgy szedte össze, hogy megverték. Most pedig arról
cikkeznek, hogy 5-féle sérülése is van. /ezzel szépitik a kudarcot/ Láttam hogyan meccselt Takayasu-val. Aki úgy tud küzdeni, mint ő
annak semmi baja. Csak kényeskedő kifogások hangzanak el. Akinek elszakad egy ina, izom-rostja, bedagad az izülete, meghúzódik
a válla, ... stb az lépni se tud, a karját se tudja megemelni, a kezével szoritani se tud. Nem is volt nála komoly sérülés. Az lehetséges,
hogy a Takayasu meccsen vmi sérülést összeszedett. "Aki le tud futni egy maratont, az ne hápogjon sérülésről" még akkor se, ha
közben vagy előtte 5-féle baja-fájdalma volt.
Nekem spec nem tetszik, hogy ha a yokozuna küszködik "sérülésekkel", akkor ott a magyarázat, persze, mert sérült. A többi versenyző
meg csak egy ügyetlen balfék, ha mondjuk egymás után 5-ször kikap. Az ő esetükben a legnagyobb pofátlanság és illetlenség lenne a
magyarázkodás, hogy itt és ott sérült ?
Amúgy tényleg érdekes, hogy mindig más nyeri a tornát ! Ez tetszik is nekem, izgalmas is, érdekes is, és bár örültem Ichinojo győzel-
mének, de a meccseiben semmi érdekeset , szivderitőt vagy izgalmasat nem láttam. Igaz, ez teljesen az én hibám. Szendevélyesen,
de barátsággal ezeket gondolom.