mert talán hétvégén elviszik a hondát
A korábbi bejegyzésedből úgy értelmeztem , hogy a két masina ( A Honda és a Microcar ) egy ideig párhuzamosan lesz . Az szerencsésebb lett volna .
műszaki vizsga időpontot nov. 8-ra kapott az eladóm , küldte róla az értesítést . Nem értem , ez valami klgs műszaki ?
Nem a szokásos időszakos vizsgálatról van szó , amit bármelyik arra jogosult szerviz elvégezhet . Itt egyedi forgalomba helyezés történik -- a népnyelv ezt hívja berendszámozásnak -- amit kizárólag a Kormányhivatal vizsgabázisán végezhetnek el . Ők egyrészt leterheltek , másrészt monopolhelyzetben vannak , egy-másfél hónapra adnak időpontot . Cserébe a műszaki vizsgát bőven a piaci ár alatt végzik , potom 3.090 Ft-ért .
A GP 80W90 olaj a váltóba kell ?
Igen .
Én olyat olvastam valahol , hogy abba 0,8 l 5W40-et kell tenni .
Az a motorolaj lesz . Bár a mennyiség ( a 0,8 liter ) a váltóra utal , a motorba több mint másfél liter megy .
Az üzemanyagot azért cserélném le , mert vagy 3 éve áll a kocsi , nálam is talán egy év alatt fogy ki a tankból . És esetleg indítási gondot okozna télen .
Nem okoz .
Ezekhez a motorokhoz nem kell télen valamilyen adalék a dermedés ellen és a biztosabb induláshoz ?
Nem kell adalék . A télen árult üzemanyagba a forgalmazó belerakja . Ha valaki nagyon aggódik ezen akkor tankolja a drágább ( prémium ) gázolajat -- ha valóba olyan alacsony lesz a futásteljesítmény , mint írod akkor nem okoz különösebb anyagi terhet .
A légszűrő amit a képen látsz az Yanmar tartozék ?
Légszűrőről nem tettem fel képet .