borbar Creative Commons License 2022.09.18 0 0 4012

Devizát így nem tudnál "visszanyerni". Ha a Curve GBIT során két Forint-alapú káértya között mozgatod a tarnzakcitót (és az első tranzakciót elmondásod alapján így látta a Curve), akkor az első kártyára a jóváírás Forintban érkezik, vagyis a Revolut kártyád Forint zsebébe. Az eredeti vásárlás kétszeri konverzió második (revolut zsebek közötti) lábát nem tudod eltüntetni.

Inkább azt javaslom, hogy a Revolut virtuál kártyáját is add hozzá a Curve-höz (ha előfizető vagy, akkor elvileg nem lehet gond), és azt a megfelelő devizára állítva, használd a két Revolut kártya között a Curve GBIT funkcióját. Ekkor eliminálhatod az eredeti vásárlás kétszeri konverziójából az elsőt, amit a Curve hajtott végre. És ez szokott inkább a drágább lenni.

Bár az elmúlt két hétben sokat gyengült a Forint, így lehet, nem jársz azzal jobban, ha most (illetve arra figyelj, hogy - a Revolut hétvégi felára miatt - ne hétvégén menj vissza az időbe) teszed át a devizás tranzakciót a Revolut virtuál kártyájára.

De ha Curve előfizető vagy, akkor elvileg minimum 60 nap áll rendelkezésedre. És amilyen volatilis időszak következik, megéri várni. (Én is vásároltam 395 Ft/EUR-középnél 409-s árfolyammal Curvevel - mögötte forintos hitelkártyával - az Amazonon a múlt hétvégén, aztán tököltem, és mire áttettem volna az EUR-s tranzakciót Revolutra, ott is felszaladt az árfolyam 400 fölé.)

Előzmény: hilz (4011)