gabcus Creative Commons License 2000.03.01 0 0 228
Csatlakoznék Zsurmi hozzászólásához és egy cseppet ki is egészíteném. Szerintem hazánkban nem csak azért nem lehet nagyobb példányszámban sci-fi könyvet, így trek könyvet is kiadni, mert nincs rá érdeklődés. Mint ahogy azt írtad Galen elég sokan rajonganak vagy legalább érdeklődnek a téma iránt ergo megvennék a kiadványokat ha tehetnék. Miért nem tehetik?
1. Ahogy azt Zsurmi írta nem igazán jut el hozzájuk sem a hír, hogy megjelent valami, sem maga a kiadvány. Ebben tud és akar is a klub segíteni.
2. Nincs rá pénzük. Ez akármennyire is közhely mégis igaz és ez okozza számomra a nagyobb problémát.
Vegyük csak az ideális állapotot, nevezetesen a korábban leírtak alapján meggyőzzük a csatornákat a sorozatok vetítéséről. Hurrá! Ezek után azért egy kicsit szkeptikus vagyok, mert hazai átlagkereseteket figyelembe véve nem biztos, hogy tömegesen rohannák meg a boltokat pl. 8000 Ft-os polóért. Ez a gond már a könyveknél is fellép, hiszen az alacsony példányszám miatt az ára kellően magas. Mindez fokozottan igaz a videóra, amit jó magyar szokás szerint inkább másolunk. Nem minősítés akart lenni, Én is ezt teszem általában, mert a kb. 5000 Ft-os árat még sajna nem engedhetem meg magamnak.
Szóval a helyzet nem egyszerű, mégis optimistának kell lennünk! Az minden esetre igaz, hogy ha a klub létszáma és ezzel az igények is megnőnek, akkor a fogyasztói árak is változnak (ellentétes arányban).
A klub szerepére vonatkozó észrevételeket köszönjük. Mindenképpen sok igazság van az észrevételeidben, a kérdés csak az, hogy mit lehet belőle megvalósítani. Nem szeretnék részletekbe menni, de ahhoz, hogy a klubbot komolyan vegyék első sorban önnálló jogi személyiségnek kell lennie, ami jelenleg nem áll fenn. Ez ügyben már el kezdtünk dolgozni, de konkrét eredmény még nincs. Itt elsősorban nekünk is gazdasági megfontolásokat kell szem előtt tartanunk. Még folynak a számítások (ez most lehet, hogy túl beképzeltnek tűnik) és hamarosan eredményük is lesz. Addig is megteszünk mindent, ami erőnkből tellik.
Előzmény: Galen (226)