Szeva Mindenki!
En is a 9-es busz torzsutasa vagyok,es elszomorito a helyzet.Az utasok aranya igy nez ki:
40%sarga,40%cigany,10%csoves,9%magyar,1%egyeb(pl.:BKV ellenor,kutya...)
Nem lenne gondom a kinaiakkal sem,ha nem lennenek ennyien,es normalisan viselkednenek.De olyanok,mint a ciganyok,nem tudjak modoralni magukat.Megszolal a mobiljuk,elkezdenek Bruce Lee-ek kiabalni,a busz egyik vegebol at a masikba.Nem tartom magam rasszistanak,de rohadtul idegesit,mikor megyek haza,zsufolt a busz,es egy sarga lokdos jobbrol,balrol egy cigany kotoraszik a zsebemben,es kozben egy hajlektalan letapossa a cipomet...
A kinaiak egyebkent a piac miatt telepultek pont Kobanyara es Jozsefvarosba.
Lehet,hogy nagyon szemet dolog tolem,de elgondolkodtam parszor,mikor lattam a buszo(mo)n egy kinait ulni,es egy magyart allni.Alapveto joga mindenkinek,hogy leulhet.Am egy magyar itt el,dolgozik,ide szuli/csinalja a gyerekeit,akik szinten itt elnek,dolgoznak...Akkor inkabb O erdemli meg az ulohelyet,es nem egy kinai,aki 3 ev mulva,miutan jol megszedte magat a magyarokbol,elhagyja hazankat.Meg tovabb fokozva,egy magyar tudatosan,tudat alatt is ugy eli le az eletet,hogy azzal hazaja erdeket szolgalja,mig egy idegen csak az onnon erdeket tartja szem elott.Akkor inkabb tamogatok egy magyart az ulohellyel,a nehez munka utan megerdemli...
Udv,Gabor
u.i.:mar latom lelki szemeim elott,az ideiglenesen hazankban tartozkodo kinai katonak szamara (ciganyok alltal) epitett laktanyakat Kobanyan...
u.i.:lehet,hogy az okfejtesemmel picit atleptem egyesek turohatarat,am ezek a dolgok tenyleg megfordultak a fejemben