dave_dömper Creative Commons License 2022.09.13 0 0 7184

Amióta megjelent az Aki 3. napi párosítási rendje, azon tünődtem, hogy a szokásos "táncrend" szerint

a Yokozunának az első két napi ellenfelét (Kiribayama-t, Tobizaru-t) k9vetően, ma (a 3. napon, kedden) tulajdonképpen Midorifuli-val kellett volna meccselnie, ám mégis, neki Kotonowaka jött szembe. Némi tünődést követően megnéztem, hogy nem Heya - társak - e véletlenül Terunofuji és Midorifuji. És láss

csodát (!), ők valóban egy - azonos (az Isegahama) iskola "tanulói", emiatt nem kerülhetnek szembe.

A mai napot követőenmég valamire (úgymond) ráébredtem. Vajon mi lehetett az oka annak a tegnapi

sima gyufának (Tobizaru-val szemben), amikor az 1. és a mai, 3. napon két "Tobi" - nál méretesebbnek

számító ellenféllel szemben képes volt hozni magát. A véleményem (visszanézve mindhárom meccset,

hogy Terunofuji jobban kedveli (pongyola nyelven szólva) a figura-mentes, kamikaze-stílisú ellenfeleket

és az esetek többségében, nem kis mértékben problematikussá válik ha mondjuk úgy, Tobizaru-típusú,

fifikás stílusban küzdővel kerül szembe. Ma, Kotonowaka epp olyan nyílt sisakos stílusban próbálkozott,

mint a napon, az ugyancsak öngyilkos módon bátor Kiribayama és meg is lett ennek a következménye.

Pedig, a látottak tanusága szerint (rég láttam már annyi, a dohyo körúl vonuló reklámos embert, mint

éppen a mai, Terunofuji - Kotonowaka meccs előtt és ez nálam annyit jelentett, hogy valakik valamiért nagyon preferáltál éppen ezt az összecsapást. Nem emlékszem olyasmire, amióta Terunofuj promóciója megtörtént, hogy valamelyik Basho tornán akárcsak bármelyik Ozeki elleni meccsén láttam volna ilyet,

sőt még azt is ki merem jelenreni, hogy Hakuho visszavonulása őta sem lehetett látni ilyen jelenetet a

ring környékén. Valami nagyon furcsa, "deja vu" érzésem támadt is ettől, jóllehet a legutóbbi évek nagy

tornái Makuchi - beli meccseinek szinvonala, látványossága erre valóban, egyáltalában nem ad okot.