Ikarus 242 Creative Commons License 2022.09.13 0 0 10733

Elita Life Colours festékekkel van valakinek tapasztalata? Elsősorban az érdekel, hogy mi használható alternatív hígítóként és airbrush tisztítóként, mert csak 250ml-t vettem és csak próbafújásokat csináltam, de már most kevésnek tűnik, mert az airbrushból is azzal mosom ki a festéket. Olvastam külföldi fórumokon nitrohígítót meg izopropanolt is. A festék tégelyén az van a hátoldali cetlin figyelmeztetésként, hogy van benne "naphtha", amit a google translate könnyűbenzinnek fordít, amit nálunk foltbenzinként árulnak.

Alapozóval, színnel és lakkal is próbálkoztam (sárgaréz csíkokon), utóbbi kettővel biztatóak a tapasztalataim, szépen terülnek és a lakk nem szárad olyan nagyon gyorsan, mint a latex alapú vizes akrilok (Vallejo, Ammo Mig), a fényesen lakkozott felület száraz, kemény tapintású, nem úgy mint a Vallejo fényes lakkja, ami kicsit ragacsos marad. Az alapozóval viszont nem sikerült olyan jó eredményeket elérnem, a felület kicsit "érdes" maradt utána (bár ha jól tudom az alapozóknak amúgy sem sajátja a terülés), látványosan sokkal szebb és simább a felület azon a részen, ahol próbából csak a színnel fújtam.