dave_dömper Creative Commons License 2022.09.11 0 1 7180

1. nap :

A mai Chiyoshoma - Oho meccs végkifejlezéhez :

Nem vagyok egy kifejezett Chiyoshoma - rajongó, de a mai - Oho elleni - meccse alkalmával bemutatott

akciója ritkán látható, brilliáns mutatvány volt és szerintem a székbírák teljesen méltatlan módon vették

el tőle a győzelmet, de legalábbis az esélyt egy újra-meccselésre, azaz ítéltek ellene azon a címen, hogy

előbb ért talajt, mint Oho. Én úgy észleltem - a lassítás - visszajátszás nyomán is, hogy - legalább-is egy-időben értek a dohyo-ra, így az újrameccselés - szerintem legalábbis méltányosabb ítélet lett volna, mint

simán, egyszerűen odaadni a győzelmet Oho-nak. Ráadásul, a jöváben ez iscsak a félreugrálás irányába taszigálja majd a mongolt, ahelyett, hogy bemeutasson ilyen látványos akciókat (ha egyszer-már ez is a tartsolyában van). Pedig a képesség igencsak ott van benne.

Nishikifuji - Ura : Nishikifuji fényévekkel korábban feküdt hasra a földön, a dohyo-n belül, mint amikor Ura

még vidáman a levegőben tartózkodott (igaz, már a dohyo-n kívül) (kkor et "holt ember - effekrus volt?).

Takakeisho - Ichinojo : Az Ozeki ismét fogyott néhány kilót (most 163 kg). Ezzel szemben Ichinojo megint

- csak felszedett néhány kilócskát (most 212 kg). És a majd 60 kiló súlyftöbblet most isdöntött.

Terunofuji - Kiribayama : Nagyon tudom becsülni Kiribayama-t a bátor, nyílt - sosakos, szinte kamikaze - harcmodoráért, amivel odateszi magát a Yokozuna-val szembe, ámde ez, eddig-még egy alkalommal se

jött be neki. A mutatvány éppen őt fárasztja ki, de a végletekig, a percekig tartó gyömöszkölés végére.

Most is ez történt.