Az én nevemen asszem 7 mopedautó van jelenleg ( és talán 6 egyéb jármű , a két egyesületben pedig további 7 , hacsak nem hagytam ki párat ) , én nem izgatom magam emiatt .
Ha beballagsz a hőn szeretett okmányirodába a forgalmival és ott kicsengetsz baráti 2.300 Ft-ot akkor kivonhatod a járgányt , legfeljebb egy év időtartamra . Az egy éven belül bármilyen időpontot megjelölhetsz , például lehet 2023 február 20 , ekkor automatikusan visszakerül a verda a forgalomba , erről külön nem értesítenek , viszont a gépezet beindul -- ha ekkortól kezdve nincs biztosításod akkor előbb-utóbb megtalálnak a dörgedelmes és nagyon otromba levelükkel .
Ha korábban ( a példaképp említett február 20 előtt ) szeretnéd visszatenni a forgalomba akkor azt megteheted , de azért ismét lehúznak rólad 2.300 Ft-ot . Ha normál módon lejár a határidő ( február 20 ) akkor nem kell ismét fizetni .
A forgalmi legyen nálad , nem veszik el , a rendszámot se , az is nálad marad .
A legjellemzőbb , hogy kihasználjuk a lehetőség maximumát , vagyis az egy évre szoktuk kivonni . Az eljárás hivatalos neve : ideiglenes kivonás . Régebben csak fél évre lehetett kivonni , hál isten 2020-banfelemelték .
Jogszabály : 326/2011-es kormányrendelet , 100§.