zsorsz Creative Commons License 2022.09.08 0 0 1983

Azért itt az is van hogy az ecetesedéstől, oxidációtol is véd

 

Tiszta paraffinalapú, allil-izotiocianáttal (mustár esszencia) átitatott úszó tabletták. A borok számára a hosszas kádakban vagy hordókban történő tárolási időszak mindig kockázatos, hiszen oxidációs folyamatok léphetnek fel, amelyek nagyban károsíthatják a bort. Sok esetben a bor felszíne és a tartály között levegő van, ez a körülmény hozzájárulhat a borvirágosodás kialakulásához, melyben főleg a Candida, Pichia, Hanseniaspora nemzetségek játszanak szerepet, káros módon befolyásolva a bor minőségét, mely extrém esetekben megsavanyodhat, megecetesedhet. Köztudott, hogy az allil-izotiocianát remekül gátolja az oxidálásra hajlamos vadélesztők elszaporodását. A mustár-esszenciával bevont PENNY úszó-tabletták használata fokozatosan fejtik ki hatásukat úgy, hogy az allilizotiocianát diffundál a levegőbe, mely szaturálódik. Így jön létre az esetleg jelenlévő oxidatív populáció gyors és hos - szantartó inhibiciója.

 

Előzmény: szervezkedő (1979)