Kedves pestiutca!
Akkor valaszolok neked is:
- Amit a szabadidorol leirtam: mint mondtam mar, eleg sok emberrel kerultem itt kapcsolatba, es az lett a benyomasom, hogy a joletben egyszeruen unatkoznak, nem tudnak magukkal mit kezdeni. Ez persze a nagy "American Dream" hibaja, hiszen ahol ennyire kiszolgaljak az embert, ott az elobb utobb ellustul nem fejlodik. Ha kirandulni megy az ember, tobb szinesborut lat, mint "echte kanadait", a muzemuok konganak (mondjuk ez otthon is jellemzo). Az altlam emlitett atlagember inkabbb elmegy vasarolni, a Mall-okban tolti a szabadidejet. A TV meg egy mas tema, az a nepbutitas, ami itt megy, az nem semmi. De neked is ajanlom utananezni az un. "TV-elhizas" fogalmanak. Rengeteg statisztika bizonyitja, hogy amerikaban a legtobb az elhiott emberek aranya, ez pedig visszavezetheto a mozgashianyra (tv+nassolas)
Pest egy pelda volt, en egy kisvarosban elek otthon, de ott van kozossegi elet. Itt az ember sokszor a sajat szomszedjat sem ismeri (erdekes modon, az egyik szomszedunk egy szerb csalad, a masik egy nemet, es osszejarogatunk, kirandulunk kozosen...) Itt most kezd fellendulni egy kicsit, mivel ide is kezdenek atszallingozni az europabol jott emigransok, ok nyitnak vendegloket, es eleg jo a kozosseg is)
>>>>Milyen jogon varod el a Kanadaiaktol hogy egyszerre megszuntessek eddigi eletformajukat mert te oda mentel es holnaptol fogva "Pesthez hasonlithato eletet eljenek?? <<<<
Nem varom el. Es nem is mondtam ilyet, ugyhogy, ha lehet, ne forgasd ki a szavaimat. Foleg, amig ilyen utemben folyik Mo.-n es az egesz vilagon az amerikai hatsofel nyelvel illetese...
Visszakerdeznek: honnan veszi a jogot az amerikai, hogy barhova megy, akkor ne o beszeljen mas nyelven, hanem beszeljen vele mindenki angolul?
Honnan veszi a jogot, hogy mindenbe beleszoljon, mindent iranyitani akarjon?
Miert kell - Amerikan kivul - mindig hozzajuk alkalmazkodni? Hany szazalekuk beszel az angolon kivul mas nyelven??? Tudom, az oktatas szabadsaga...
A minap bentvoltam az egyetemen. Hetvege volt, es rengetegen ott tanultak. A szepseghiba az, hogy vagy azsiaiak, vagy negerek. _Ok_akarnak_tanulni_muvelodni_. (Mielott ebbe is belekotnenek, ezt nemegyszer felveti a media is.)